HACCP (Hazard Analysis of Critical
Points), gıda ve gıdayla temas eden madde üreten işyerlerinde tüm üretim
aşamasında olası tehlikeleri önlemek veya en az düzeye indirmek amacıyla
kurulmuş Kritik Kontrol Noktalarına Dayalı bir gıda güvenliği sistemidir.
HACCP,
ilk olarak 1960’lı yıllarda ABD’de Pillsbury firması tarafından NASA ve ABD
Ordusu için ‘sıfır hatalı’ ürün üretimi amacı için geliştirilmiştir. Ülkemizde
de başta et, süt ve su ürünleri işletmeleri olmak üzere, gıda ve gıdayla temas
eden madde üreten işletmelerin de HACCP sistemini oluşturmaları ve uygulamaları
zorunlu hale getirilmiştir.
HACCP,
gıda işletmelerinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik şartların uygun hale
getirilmesini ve ürünün, işletmeye kabulünden müşteriye ulaşmasına kadar olan
aşamalarda uygun şekilde işlenmesini sağlar.
Daha detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.