218 Bounces Road,
N9 8LA London UK
Cevizli Mah. Zuhal Cad. Dumankaya
Ritim İstanbul A3 Blok K:21 D:111
HACCP Belgelendirme

HACCP (Hazard Analysis of Critical Points), gıda ve gıdayla temas eden madde üreten işyerlerinde tüm üretim aşamasında olası tehlikeleri önlemek veya en az düzeye indirmek amacıyla kurulmuş Kritik Kontrol Noktalarına Dayalı bir gıda güvenliği sistemidir.

HACCP, ilk olarak 1960’lı yıllarda ABD’de Pillsbury firması tarafından NASA ve ABD Ordusu için ‘sıfır hatalı’ ürün üretimi amacı için geliştirilmiştir. Ülkemizde de başta et, süt ve su ürünleri işletmeleri olmak üzere, gıda ve gıdayla temas eden madde üreten işletmelerin de HACCP sistemini oluşturmaları ve uygulamaları zorunlu hale getirilmiştir.

HACCP, gıda işletmelerinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik şartların uygun hale getirilmesini ve ürünün, işletmeye kabulünden müşteriye ulaşmasına kadar olan aşamalarda uygun şekilde işlenmesini sağlar.


Daha detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.